Blog
Prečítajte si články nielen o chlebe
Mamajza je potravinárka srdcom aj dušou, preto naše chleby nikdy nebudú obyčajné. V každom chlebíku je ukrytý aj kus zdravia.
Glykemický index. Týka sa aj vás? Ako chlieb ovplyvňuje GI?
Nedávno som rozoberala vzťah sacharidov k cukrovke 2. typu, resp. k inzulínovej rezistencii. Glykemický index je jednou z veličín, ktoré by si mali diabetici sledovať, ale myslím si, že tento pojem sa môže hodiť aj zdravým ľuďom.
Ako najlepšie skladovať chlieb?
Neexistuje jeden najlepší spôsob uskladnenia chleba, ktorý bude fungovať pre každého. Ale určite si v článku pre seba nájdete ten najvhodnejší 🙂
Dá sa vyrobiť (a zjesť ;-)) chlieb bez soli?
Takmer každému pekárovi sa niekedy stalo, že zabudol dať do cesta soľ. A kedysi dávno sa to stalo aj mne. O tom, ako to dopadlo, a prečo máme v ponuke aj chlieb bez soli…
Vláknina. Pomáha a chráni 🙂 Máte jej dostatok?
Rozdiel medzi niektorými „tradičnými“ a „blahobytnými“ potravinami je aj v obsahu vlákniny. Výsledky testov našich chlebíkov nájdete v článku.
Chemické bielenie múky na Slovensku?
Prečo sa múka bieli a čím sa bieli? Používa sa tento postup aj na Slovensku?
Čo sa skrýva za oficiálnou výrobou chleba?
V článku sa dočítate, čo treba absolvovať, aby ste si postavili napríklad takú pekáreň a ako to ovplyvňuje materiálnu hodnotu chleba.
Nie je chlieb ako chlieb, nie je kvások ako kvások
Nie je chlieb ako chlieb, nie je kvások ako kvások.
Z čoho sa môže skladať chlieb? Alebo: čítajte si zloženia…
V tomto článku si rozoberieme, čo sa môže nachádzať podľa legislatívy v chlebe a prečo si treba čítať zloženia.